Veilig geld ontvangen

Het kan zijn dat je de behoefte hebt geld te ontvangen van wie dan ook zonder dat die ander ook maar iets over je te weten komt.
Bijvoorbeeld als je donaties wil ontvangen via je website.
Het publiceren van je bankrekeningnummer op je website/blog/etc. kan door boeven misbruikt worden. Denk hierbij aan identiteits diefstal en fraude.
Als eerste zal je denken aan PayPal. Nadeel daarvan is dat je je e-mail adres moet publiceren. Ander nadeel is dat een klant z'n geld onterecht kan laten terugboeken. Om maar niet te spreken van de gevallen waarbij accounts geblokkeerd werden doordat PayPal het opvallend vond dat er een x aantal bedragen op binnenkwamen.

De oplossing

Bitcoins!

Maar hoe?

Bitcoins ontvangen

Bitcoins omwisselen in euro's e.d.

Hiervoor bestaan een aantal websites. Merk op dat er steeds nieuwe websites bijkomen en dat er steeds verdwijnen.
Een voorbeeld is bitonic.nl. Je moet daar, naast een account aanmaken, ook bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent. Dat is o.a. om te voorkomen dat je geld gaat witwassen. De meeste websites vragen daarvoor om bijvoorbeeld een kopie van je ID bewijs.
De volgende stap is dat je op "verkopen" klikt. Je moet dan invullen hoeveel bitcoin je wil verkopen (let op de transaction fee! je bitcoin wallet programma kan laten zien hoeveel dit is - dit moet je van het bedrag aftrekken). Daarna vul je je gegevens in en een bitcoin adres waarop e.e.a. kan teruggestort worden als de verkoopt mislukt om een of andere reden. Dan verstuur je de bitcoins naar het adres dat je krijgt toegekend - je kunt dat maar 1x gebruiken, daarna vervalt dat adres. Dan wachten tot er genoeg confirmations binnen zijn (1 a 2) en dat is 't!

Nog vragen?

Heb je nog een vraag? Stuur een mail naar: mail@vanheusden.com.

Links

Deze web-pagina is een algemeen verhaal over wat bitcoins zijn en wat je ermee kunt.
Op deze pagina vindt je een lange lijst van wisselkantoren en websites.


Feeling generous?e-mail me at: folkert@vanheusden.com